modeledimensiunivezi direct preturile

Cartile de vizita sunt un subiect serios

Atat in zona de business cat si privata rolul unei carti de vizita nu e mic. Cartea de vizita nu e o introducere despre ce faci si date de contact ci este un avatar. Un carton tiparit care prin simplificare te va reprezenta la clientul care poate ca nu ti-a retinut figura ci doar cartea de vizita si atunci acest cartonas de 300g te va figura / reprezenta. Astfel ca felul in care e tiparit si pe ce tiparit, serviciile de tipar offset sau digital folosite devin nepretuite.

 

O mostra de cum trebuie tratat subiectul cartilor de vizita in lumea civilizata

O combinatie cu serigrafia care da noblete si proeminenta cartilor de vizita

Ieftine dar cat ?

In opinia poporului cartile de de vizita sunt ieftine. Cea mai interesanta caracteristica a cartilor de vizita a devenit pretul. Aceasta perversiune nu s-ar fi intamplat niciodata pe vremea lui Ceausescu. Probabil nici nevoia de a avea carti de vizita. 

Costul cartilor deriva din manopera asociata lor. Adica din taiere. Un format A3 cuprinde 24 de carti de vizita cu dimensiuni standard de 50x 90 mm. Gandeste-te cate taieri sunt necesare. (TODO: data viitoare cand o sa tai carti de vizita sa am curiozitatea sa numar taierile sa pot avea o abordare mai informata).

In zona tirajelor clasice de 100-300 bucati cartile de vizita tiparite pe carton standard de 300 g doar pe o fata color au pret in piata intre  0.15 si 0.2 ron. Pretul scade major la tiraje mari, de ordinul miilor si urca sensibil ca procente cand se vor colturi rotunjite sau plastifiere ori volumetrie pe scris si lista finisarilor cartilor de vizita poate continua.

Un milion de carti de vizita

Am avut acum niste ani pe zona electorala o astfel de comanda. Pentru un singur nume. Atunci am realizat ca pretul are o componenta puternica de la taiere. Practic am taiat doua zile numai carti de vizita. De tiparit le-am tiparit intr-o singura zi. Evident pretul pe cartea de vizita a fost destul de aproape de pretul hartiei insa la acel volum s-a meritat, mai ales ca am luat hartia cu discount.

Carti de Bucuresti

Majoritatea clientilor pe acest segment sunt din Bucuresti iar pretentiile dupa cum am aflat sunt ridicate. Finisarile neprofesionale (de obicei taierea) pot ruina cartea de vizita si pot face un client, altminteri determinat sa iti plateasca pretul, sa nu te mai ...viziteze. O ghilotina adevarata cu nume nemtesc este o obligatie fata de calitate si o conditie sa servesti Bucurestiul cu carti de vizita facute bine.

Cartile de vizita taiate impredictibil arata ca dadaismul poate fi un curent nu doar in arta ci si in tipografie. 

2 produse

Modele carti de vizita

Un avantaj major il reprezinta oferta de modele de carti de vizita online astfel ca alegerea unui template si completarea cu date particulare sa contribuie la pastrarea unui pret competitiv al cartilor de vizita. Modele variate, in principal dupa industrie, sunt un aspect obligatoriu atunci cand comanda unei carti de vizita se bazeaza pe rapiditatea de executie. A alege pe loc un model de carte de vizita se traduce i...

 

Ce dimensiuni are cartea de vizita? 

Raspunsul este mai elaborat decat s-ar crede. dar daca se vrea un raspuns intr-un singur cuvant atunci acesta este "depinde". Pentru ca nu exista o dimensiune standard a cartii de vizita ci mai multe.

Aceste dimensiuni standard corespund sau sunt valabile pe arii geografice. Local, formatul standard de carte de vizita este 90 x 50 mm. Un format ISO ce aproximeaza marimea romaneasca a business card...